Stop Sugar

Okostelefon appok inzulinrezisztenseknek (is)

A modern technikának nemet mondani oltári butaság, ezt már megtanultam. Olyan szinten könnyíti meg az életünket, és annyira sok plusz információval leszünk gazdagabbak, hogy most megmutatom, nekem mik segítenek mindennapokban az életmódomban.

Időről időre rendbe szoktam tenni a telefonomat, nem szeretem a káoszt. Mikor a minap nekiálltam, akkor döbbentem rá, valóban mennyire meg tudja könnyíteni az életemet egy-egy alkalmazás használata. A másik meglepettségem annak szólt, hogy sok alkalmazásra már az IR miatt kerestem rá, töltöttem le és kezdtem el használni.

Betti, Az IR élet örömei blog oldalán múltkor már készített egy ilyen listát, amiben én is találtam új dolgokat. A Headspace-t neki köszönhetően töltöttem rá az iphone-omra, bár még mindig ott várja, hogy egyszer csak elindítsam. Pedig megigértem neki, hogy majd beszámolok róla a tapasztalataimról.

A többi, általam aktívan használt alkalmazásról most ideje lerántani a leplet!

 

Kindara

Az igazi női alkalmazás! Ingyenes, és bár angol nyelvű, de nem kell megijedni, mert nagyon gyorsan megtanulható, mi mit jelent, még annak is, aki nem beszéli a nyelvet.

Jó ideje rendszeresen használom, hogy tudjam, hogy működik a testem, és még pontosabb képet kapjak a bennem zajló folyamatokról. Eleinte a Femina.hu-n ügyködtem, de mióta igazán beleástam magam a témába, lecseréltem erre a nagyágyúra, hisz ez az alkalmazás sokkal pontosabb információkkal szolgál.

Minden reggel, még mielőtt kipattannék az ágyból, szánok 3 percet arra, hogy megmérjem a hőmet egy oldszkúl, nem digitális lázmérővel. Ezt aztán rögzítem a Kindara-ban. Ez csak a kezdet. Ezen felül az app számos opciót ad:

  • a méhnyaknyák minőségét, mennyiségét,
  • a szexuális együttléteket (védekezéssel vagy anélkül),
  • az ovulációs és terhességi tesztek eredményeit,
  • a menstruáció hosszát és mennyiségét is rögzíthetjük benne.

A megfelelő adatok bevitele után egy kis plusz tudás birtokában egyszerűen leolvashatunk olyan fontos és hasznos információkat, mint az ovulációnkat, a  follikuláris és a luteális fázisunk hosszát, a következő menstruációnk, ovunk esedékességét. Mindezt naptárban is és diagramon is nyomon követhetjük.

Segédeszközként pedig használhatjuk hormonmentes fogamzásgátlásra is! Ez jó hír mindazoknak, akik az életben soha többet a hormonális fogamzásgátlókról még csak hallani sem akarnak! Mint például én is!

 

Nike+ Run Club

Ez az app rajta volt az iphone-omon, mikor megkaptam. Sokáig zavart, hogy ott van, és párszor elgondolkodtam, hogy letörlöm. Milyen jó, hogy nem tettem, hisz amióta futok, ezt használom. Nem kellett keresgélnem egy jó applikációt, csak bekapcsoltam, és hallgathatom rajta a feltöltött futós zenéimet, beállíthatom, hogy akarok-e információkat hallani a futásomról edzés közben. Engedi váltani, hogy km-enként vagy időközönként informáljon a fontosabb dolgokról: eltelt idő, megtett km, átlag sebesség. Számomra ezek az adatok pont kielégítőek.

A ‘Történetek’ fülben vissza tudjuk nézni az előző futásaink eredményeit, és térképen megjeleníti azt is, hol tettük ezeket meg, és milyen intenzitással futottunk egy-egy szakaszon. Rájöttem, hogy még az aktuális hőmérsékletet is elmenti, hogy hány fokos melegben/hidegben futottunk. Jól összevethetőek így a napok, napszakok; én arra is használom, hogy kielemezzem, milyen előtte elfogyasztott táplálék hogyan növeli, vagy csökkenti a teljesítményemet.

Elért eredményeinket jelvényekben jutalmazza: például a leggyorsabb kör, a leghosszabb idő, a leghosszabb megtett út, a leggyorsabb félmaraton/maraton stb. Lehet csatlakozni közösséghez is, bár én ezt nem használom (egyelőre), nem hiszem, hogy azon a szinten járnék futnék már:)

Szintén angol nyelvű és ingyenes ez az alkalmazás, pár perc ráfordítással könnyen megismerhető és kezelhető applikációról beszélünk. Szeretem. Érdemes összekötni az Egészségem applikációval is, lejjebb kiderül, miért.

 

 

Pizza.hu

A legjobb házhoz rendelős alkalmazás magyar nyelven, ingyenes használattal! Évek óta használom, nagyon kényelmes módja a rendelés leadásnak.

Fent van a listán a Pizza Spezial is, de megtalálható rajta a Don Pepe, vagy a Wasabi, csak hogy olyat soroljak ide, ahol mi is ehetünk valami finomat. Lehet visszajelzést küldeni, és érdemes is, mivel utólag jó visszanézni, mit próbáltunk ki, és hogy az ízlett-e vagy sem.

 

Az appon keresztül leadott rendeléseink után pontokat kapunk, amiket gyűjthetünk, majd beválthatjuk őket: 300 pizzapontonként 1.000Ft értékű ételutalványt igényelhetünk, amivel akár a következő rendelésnél is fizethetünk. Jó hír, hogy a saját regisztrációnkkal más okostelefonról is leadhatjuk az ételigénylésünket.

Plusz pont, hogy több címet el lehet menteni az alkalmazásban; mondjuk otthonit, munkahelyit stb, és az ‘Ide rendelek’ résznél ki tudjuk választani, éppen hova kérjük a kiszállítást.

Fizetésnél elfogadnak Erzsébet-utalványt, SZÉP Kártyát és étkezési utalványokat is.

 

Polar Flow és Polar Beat

Ez a Polar karórához és a Polar mellkaspánthoz letölthető ingyenes alkalmazás, angol nyelven. Általában egybekötöm a kellemest a hasznossal, s míg töltődik a a karórám a számítógéphez csatlakozva, addig le is szinkronizálom, így jól átláthatóan tudom összegezni az aktivitásomat. Az alkalmazás által beállítható például az, hogy rezegjen az óra, ha a beállított maximális pulzusszám fölé érnénk; de a napi elérendő célt is itt tudjuk megadni a személyes paramétereink alapján.

A kedvenc edzőtermemben pedig olyan gépek vannak kardio edzésekhez, amik bluetoothon érzékelik és felismerik, ha a közvetlen közelben mondjuk egy Polar mellkaspánttal edzünk. Eleinte tartottam tőle, hogy majd a többi futógép is az én pulzusomat mutatja, de ilyenről szó sem volt. Az pedig maga az öröm és könnyebbség, hogy nem kellett a kezeimet fix helyre tennem, hogy lássam percenként mennyit ver edzés közben a szívem. 

 

RunAddict

Számomra egy elég friss, ámde ingyenes alkalmazás, ami annál hasznosabb és motiválóbb. Összekötöttem a Nike+ Run Clubbal, és így az Egészségem alkalmazással: Ezek után már csak sportolnom kell, illetve párat kattintanom, hogy megkapjam a megérdemelt jutalmamat. Ugyanis a futásaimért pontokat igényelhetek, amiket aztán kedvezményre válthatok be. Nálam ez most így néz ki: kinéztem egy kedvezményt, megnéztem hány pont szükségeltetik az eléréséhez. Kikerestem, hogy az én szintemen mekkora az a táv és hány nap alatt, amit teljesíteni tudok. És futok. Elérem a kitűzött célt, majd bezsebelem a kedvezményt, amit aztán levásárolok. Zseniális motiváció!!! Emellett versenynaptárral is rendelkezik, ha kedvet kapnánk egy kis kihívásra. Magyar nyelvű, egyszerűen kezelhető.

És hogy mennyire motiváló: tegnap 600 méteren múlott, hogy elérjem a kitűzött célt. Nagyon kivoltam már, de annyira el akartam érni, hogy simán futottam még 1 km-t. Óriási öröm volt, és meg voltam elégedve magammal is és az alkalmazással is!

 

Yazio

Angol nyelvű, ingyenes és fizetős verzióval is rendelkezik. Ez volt az egyetlen app, amiért fizettem az IR során. Hogy miért, arról bővebben a Yazio – mobilos segítség CH számoláshoz című bejegyzésemben írtam.

 

Neked melyik a kedvenc telefonos alkalmazásod?

 

 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Köszönöm, hogy olvasol!

Szívesen veszem észrevételeidet, - itt és a Facebook oldalamon is - természetesen kulturált formában!

Írásaimba időt és energiát fektetek, ezt kérlek tartsd tiszteletben; és amennyiben ezekből átveszel, forrásmegjelölést mindenképpen írj hozzá!

Célom, hogy segítsünk egymásnak, így ha úgy érzed, van számomra valamid, amiből tanulhatok, nyugodtan jelezd!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!