Stop Sugar

Spórolj az Ebay-jel, költsd az egészségedre!

Nem olcsó az egészséges élet, de vannak dolgok, amikkel simán félre tudunk tenni egy kis pluszt. A megtakarított pénzt pedig költsük a minőségibb életünkre: (v)együnk olyan egészségünket támogató élelmiszereket, amik eddig esetleg nem fértek bele a költségvetésbe, kapcsolódjunk ki egy színházi esten, egy koncerten, vagy egy jógatáborban; de fordíthatjuk a megtakarítást arra is, hogy új dolgokat tanuljunk, akár hobbiként.

Általánosan elmondható rólam, hogy nagyon megnézem az árakat – legyen az élelmiszer, vagy használati cikk. Mégis vannak márkák, termékek, amikhez ragaszkodom. Ezek főként alapanyagok, tárgyak esetében már megengedőbb vagyok. Sokkal előbb gondolkodom el a spóroláson, ha olyan dolgot kell megvennem, aminél nem származik hátrányom abból, ha kis utánajárással olcsóbban jutok hozzá.

Ma már a ‘Made in China’ nem egyenlő a kínai bóvlival; és attól, hogy valami egy európai országban készült, nem jelent mindenáron garanciát a minőségre (nézzük csak meg a ma forgalomból kivont orosz metrókocsikat). Az internet adta lehetőségeknek évekkel ezelőtt behódoltam már, és okosan csinálva bizony jó fogásokat ki lehet kapni. Mindamellett az Ebay-es rendszer biztonságot is garantál. Nagyon most nem térnék ki a használatára és a tudnivalókra, de aki szeretne vele megismerkedni, ajánlom ennek a bejegyzésnek az áttanulmányozását.

Én szinte kizárólag Ázsiából érkező termékeket vettem az elmúlt 4 év alatt; ennek fő oka, hogy onnan sok esetben ingyenes a posta. Az elmúlt hónapokban egyébként minden Kínából rendelt termékem megérkezett 2-3 hét alatt.

 

 

Most pedig összeszedtem pár dolgot, amik hasznosak lehetnek a mi kis egészséges életünkben. Természetesen erősen érezhető rajta a nyár illata:

1. Infuser palack

Szemeztem az itthon kaphatóakkal, de rájöttem, semmivel sem tudnak többet, mint az Ebayen rendelhetőek. Igazából dupla áron ugyanazt tudom megvenni az üzletben. Ráadásul színből és formából is bőven van választék a neten, így már csak ki kellett találnom, melyik a legszimpatikusabb számomra. Ezután megrendeltem, bár itt egy kis bibi csúszott a dologba, mert igazából narancssárgát kértem és citromsárgát kaptam, de ez legyen a legnagyobb bajom. Szeretem, és rájöttem a citromsárga jobban illik a nyárhoz, és a citrusok is nagyon szépen mutatnak a belsejében. Külön öröm, hogy befér a hűtőszekrény ajtaján lévő tárolóba.

1.300,-ért rendeltem meg, de volt még ennél is olcsóbb ugyanebből a fajtából (azért én mindig megnézem az eladó értékelését, és e szerint döntök).

 

2. Jégkrémforma

Nyáron szinte kötelező. Persze lecsúsztam az itthoni Aldis akcióról, a Pepcoban meg igazán kis butácskán kinézőeket találtam (bár lehet gyerekeknek cuki lenne). Ha egy-két napon belül nem találok valahol ilyet, megrendelem a 8-as, színes tetejű készletet. Amíg megérkezik, csak elfogy a két doboz fagyi, ami még a mélyhűtőnkben lapul. Onnantól pedig nem lesz megállás jégkrémkészítésben.

 

3. Iphone tartó karpánt sportoláshoz

Kiborultam, mikor megláttam, hogy 2.000Ft alatt, de inkább bőven fölötte árulják ezeket a karpántokat. Pláne, hogy ki tudja, az én iszonyat vastag karomra (IRÓNIA!) egyáltalán mennyire lesz jó, mennyire fog fixen a helyén maradni. Végül kemény 518 forintot áldoztam a kipróbálására. Később megláttam ugyanezt a modellt magyar elektronikai webáruházak oldalain is, úgy 7X-es áron!

Egyébként szuper, mert nem csúszkál még az én karomon sem; a műanyagon keresztül is tudom navigálni a telefonom; és a tépőzára is teljesen rendben van. Szóval 5-ből 5-öst adok neki.

 

4. Hűtőtáska

Ez nyárra szinte kötelező, már csak ezért is, hogy mikor az egész napi menünket cipeljük magunkkal, azok ne romoljanak meg. Rengeteg doboz és palack belefér, sőt, ha órák hosszát napon leszünk, bedobhatunk melléjük jégakkut is. Az én hűtőtáskám immáron 6 éves, télen-nyáron nyúzom, és azon kívül, hogy pár hónapja eltörtem a vállra akasztható pántjának műanyag részét, semmi baja. Mondjuk én mindig is kézben cipeltem. Anno még a Tescoban vettem, pont ezért, hogy ne a mekiben kössek ki ebédnél. Ha majd újat kell beszerezzek, tuti az Ebayről fogok egy hasonlót, aminek szintúgy van oldalt hálós zsebe a palackoknak. És ez megint csak egy olyan termék, amiből jó pár mintát és fazont el tudnék fogadni 😛

 

5. Fitball (tornalabda)

Egyrészt tartásjavító labda, másrészt pedig egy egyszerű súlyzós edzést is sokkal élvezetesebbé nehezebbé lehet vele tenni. De használhatjuk hasizom erősítésre, combizom fejlesztésre, és még számos dologra. Elvileg ezen a labdán nem lehet görnyedten ülni munka közben, ezért sok modern irodában alkalmazzák a helyes testtartás megőrzése céljából, myg a szorgos hangyák a számítógép előtt ülve dolgoznak. Az más kérdés, hogy én a gerinckímélő széken is tudtam úgy ülni, ahogy elvileg képtelenség lenne 🙂 De amint lesz helyünk, beszerzünk egy ilyen labdát, mert már a férjem is szemet vetett rá. Legrosszabb esetben veszünk kettőt és nekifutásból egymásnak ugrunk velük XD

 

6. Gumikötél edzéshez

Ez tipikusan az a sporteszköz, amit amennyire utálok, annyira szeretem is. Ismét csak a kreativitáson múlik, milyen változatos feladatokkal erősítjük a karunkat, törzsünket, lábunkat a gumikötelek segítségével. Nagyon hatékony, kis helyen is elfér, akár nyaraláshoz is be lehet dobni a bikini mellé (csak mazoistáknak:). A színek a különböző nehézségeket mutatják, vannak, amelyiknek kicsi az ellenállása, de van olyan, aminél igazán meglepődik az ember.

 

+1 Sportruházat

Aki szerencsésebb, mint én, és próba nélkül tud magának ruhát vásárolni, az szemezgessen a kínálatból, mert nagyon jó áron jó sportszerkókhoz lehet hozzájutni. Itt elsősorban most a noname darabokra gondolok; eredeti márkás dolgokat inkább magánszemélyektől tudunk vásárolni, használtan, vagy újonnan.

 

 

 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Köszönöm, hogy olvasol!

Szívesen veszem észrevételeidet, - itt és a Facebook oldalamon is - természetesen kulturált formában!

Írásaimba időt és energiát fektetek, ezt kérlek tartsd tiszteletben; és amennyiben ezekből átveszel, forrásmegjelölést mindenképpen írj hozzá!

Célom, hogy segítsünk egymásnak, így ha úgy érzed, van számomra valamid, amiből tanulhatok, nyugodtan jelezd!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!