Stop Sugar

Elronthatatlan cukkinikrém…. antikonyhatündéreknek is!

Nyáron sokkal jobban kívánom a zöldségeket, és olyan gyönyörű cukkinikat találtam a boltban, hogy nem tudtam otthagyni. Sokat gondolkodtam mi készüljön belőle, de bármennyire is imádjuk a cukkini tócsnit, nem volt kedvem most a forró olaj fölött állni. A padlizsánkrém is nagy favorit, így arra gondoltam, ha abból lehet, cukkiniből miért ne készülhetne krém. Hát elkészült. A Férj a minőségellenőröm, és neki ízlett (elvileg a cukkinit nem is szereti :D).

Ami az egészben a legjobb, hogy bárhogyan fogyaszthatjuk, egyaránt finom lesz: ebédre a köret és hús mellé melegen; hidegen pedig uzsonnára pirítósra kenve, Korpovitra kanalazva, vagy simán csak zöldségekkel mártogatósnak is isteni. Az elkészítése nem vesz igénybe hosszú időt, és nem is bonyolult. Nyári hétvégi, gyors összedobós finomság!

Jöjjön a recept:

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 0,5 dl olivaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél kk. só
  • fél kk. őrölt bors
  • 1 kk. dijoni mustár
  • 1 kk. szárított bazsalikom
  • 1 tk. eritrit

Elkészítése:

  1. A hagymát felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
  2. A cukkinit meghámozzuk és felkockázzuk. A dinsztelt hagymához adjuk.
  3. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, mustárral, eritrittel és a bazsalikommal.
  4. Addig főzzük fedő alatt, míg megpuhul a cukkini; ez kb 10 perc. Néha megkeverjük.
  5. Kihűtjük, majd botmixerrel összetörjük. Tálalásra kész!

 

 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Köszönöm, hogy olvasol!

Szívesen veszem észrevételeidet, - itt és a Facebook oldalamon is - természetesen kulturált formában!

Írásaimba időt és energiát fektetek, ezt kérlek tartsd tiszteletben; és amennyiben ezekből átveszel, forrásmegjelölést mindenképpen írj hozzá!

Célom, hogy segítsünk egymásnak, így ha úgy érzed, van számomra valamid, amiből tanulhatok, nyugodtan jelezd!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!