Stop Sugar

Recept: Fehérboros-hagymás csirke bulgurral

Vannak jó régi receptjeim, amik lassan feledésbe is merülnek. Ahogy elkezdtem lapozgatni a kis kockás receptfüzetemet, ismét előkerült egy csirkés finomság.

Pont kapóra jött, mert összvissz szűk egy órám volt előrukkolni valamivel, ami finom, laktató, gyorsan megvan, és nem kell semmiért lerohanni a boltba hozzá. Lilahagymával szól az eredeti recept, úgy lesz egy halvány padlizsán színű beütése is; de én most vöröshagymával készítettem; mindkét variációval remek ételt kapunk.

Mi nagy bulgurfalók vagyunk, így nálunk adta magát, hogy ez lesz a köret mellé, de párolt zöldségtől kezdve a basmati rizsen át szinte bármivel tálalható.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 5 fej hagyma (lilahagyma, vöröshagyma egyaránt jó)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 ek. balzsamecet
  • bors

 

Elkészítése:

  1. A csirkemellet felkockázzuk.
  2. A hagymát négy részre vágjuk és vékonyan felszeleteljük. Olajon elkezdjük dinsztelni.
  3. A hagymához adjuk a zúzott fokhagymát és a csirkemellet is. Ezután sózzuk, borsozzuk.
  4. Gyakori kevergetés mellett, nagy lángon pirítjuk.
  5. Mikor kezd leragadni, felöntjük kevés fehérborral, és közepes lángon pároljuk tovább (szükség szerint pótoljuk a bort).
  6. Ha megpuhult a hús, és elpárolgott alóla a fehérbor, meglocsoljuk a balzsamecettel. Pár percig főzzük még, míg elpárolog a jellegzetes, erős balzsamecet illat.

 

 

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Köszönöm, hogy olvasol!

Szívesen veszem észrevételeidet, - itt és a Facebook oldalamon is - természetesen kulturált formában!

Írásaimba időt és energiát fektetek, ezt kérlek tartsd tiszteletben; és amennyiben ezekből átveszel, forrásmegjelölést mindenképpen írj hozzá!

Célom, hogy segítsünk egymásnak, így ha úgy érzed, van számomra valamid, amiből tanulhatok, nyugodtan jelezd!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!